utorak, 7. lipnja 2011.

The Pierces

The Pierces su psihodelično/alternativni/ folk duo iz New Yorka,, Sastoji se od dvije sestre Catherine i Allison Pierce. Od ranog djetinjstva su izložene glazbi i umjetnosti, te su obje uspješne balerine. 
Njihov prvi album, The Pierces iz 2000. godine, kao i drugi, Light of the Moon iz 2005., nisu dobili neke sjajne kritike, pa su cure 2007. išle po svoju zadnju šansu. na njihovu sreću to je upalilo,,, Thirteen tales of love and revenge (2007) je dobio dobre kritike, posebno pjesma Boring koja ismijava celebritije,,ili kako se to već zove,,Novi album ima tamniji stil, s vremena na vrijeme koristi različite instrumente kao što su harmonika, kaliopa, kontrabas, sitar, violine, autoharp.
Njihova pjesma Secret se pojavila u seriji Gossip Girl (kod nas Tračerica), te je uzeta kao uvodna špica za ABC Familyjevu seriju Pretty Little Liars.
Njihov najnoviji album You & I, izdan je prije kojih desetak dana, i sramežljivo ulazi na top liste,, evo njihov novi single Glorious,, i jedna od mojih najdražih sa starog albuma sticks&stones,, 



P.S. Preporučam pogledat lyricse od njihovih stvari,, strava,, =)

Weeeeee!!! Novi Peppersiiii !!!

Iz diskografske kuće Dancing Bear dolazi i službena potvrda o izlasku novog studijskog albuma grupe Red Hot Chili Peppers! 
Ovaj multiplatinasti i Grammyem nagrađivani bend će 30. kolovoza u produkciji Ricka Rubina objaviti novi album ‘I'm With You’. 
Na samome kraju mjeseca kolovoza Peppersi će tako objaviti svoj deseti studijski album u karijeri. Sniman u Los Angeles i na Malibuu, njegovom se produkcijom već tradicionalno pozabavio Rick Rubin s kojim su RHCP surađivali na pet izdanja: 2006 ‘Stadium Arcadium’, 2002 ‘By The Way’, 1999 ’Californication’, 1995 ‘One Hot Minute’ i 1991 ‘Blood Sugar Sex Magik’. 
‘I'm With You’ je prvi studijski album grupe nakon dvostrukog ‘Stadium Arcadiuma’, koji je u prvom tjednu objave pomeo top liste u 28 zemalja diljem svijeta i debitirao na prvim mjestima te je sadržavao tri smash hita: 'Dani California', 'Tell Me Baby' i 'Snow (Hey Oh).' 
Red Hot Chili Peppers slove za jedne od najuspješnijih bendova u rock povijesti. Prodali su preko 60 milijuna albuma od kojih je njih pet dosegnulo višestruke platinaste naklade. Šest puta su nagrađivani Grammyem, uključujući kategorije 'Najbolji rock album' za ‘Stadium Arcadium’, 'Najbolja rock izvedba dueta ili grupe' za singl 'Dani California, 'Najbolja rock pjesma' za 'Scar Tissue' i 'Najbolja hard rock izvedba' za 'Give It Away.' 

Unatoč nagađanjima kako će pjesma 'The Adventures of Maggie Raindance' biti objavljena 18. srpnja kao prvi singl, grupa Red Hot Chili Peppers, u sastavu pjevač Anthony Kiedis, basist Flea, bubnjar Chad Smith i novopridošli gitarist Josh Klinghoffer (koji je uskočio na mjesto Johna Frusciantea), još uvijek nije službeno objavila naslov pilot singla! 
Evo malo starih dobrih stvari,,