četvrtak, 12. svibnja 2011.

Zločesti reaktor

Prije nekoliko dana na poslu sam slučajno čula ovu stvar na radiju,,par puta,,i nisan mogla ne uvatit refren,,pogotovo onaj dio "sa ovo malo škole što sam jedva završio" ,, hehe,, uz pomoć malo starijih kolegica, koje čak i znaju neke od članova benda sam uspjela saznati kako se stvar zove i ko ju izvodi,,a nažalost što se tiče googlea,,u ovom slučaju je zakazao,,pisma je predobra kao i ostale stvari kojih nema puno a mogu se naći na: http://www.youtube.com/user/GornZd


Grupa "Zločesti Reaktor" djelovala je 90-tih u Zadru. Prva je faza obilježena alternativnijim poimanjem čvršćih rock formi, ali nije adekvatno dokumentirana, dok je drugu fazu od ´95. do 2 000. dolaskom pjevača Alena Bulića, obilježio prelazak na AOR stilizacije i komercijalnije forme. Mada su snimili album sastavljen od pjesama sa festivala i onih koje su u to vrijeme snimali, nikada ga nisu službeno objavili jer se grupa u međuvremenu raspala. Iako su svojim radom skrenuli pažnju na sebe i imali iznimnu slušanost s pjesmama koje su pustili u javnost, bez financijske, ali i druge podrške sredine kojoj su geografski, ali ne i umjetnički pripadali, članovi grupe zasićeni i rezignirani obustavljaju sve aktivnosti, čemu su dodatno pridonjela sve veća unutarnja muzička, ali i ona druga razmimoilaženja.  Iza grupe je ostao album sa 13 pjesama, ali i gomila materijala kojeg su radili za sebe, ali i za druge izvođače.


Ovo je snimak njihovog posljednjeg zajedničkog nastupa iz 2005.g na kojem izvode svoju najpoznatiju pjesmu "Borim Se S Valovima".